Dobio mail od Ryanaira: “Zbog COVID 19 otkazuje se vaš let iz Zadra za London”

Zbog situacije s koronavirusom Ryanair obustavlja letove za Zadar i iz Zadra za ožujak, travanj i svibanj.

Još uvijek nema službene obavijesti iz aviokompanije, ali naš čitatelj J. Petković primio je protekloga tjedna e-poruku o otkazivanju leta i razlozima istog.

“Iskreno žalimo što vas savjetujemo kako je zbog utjecaja COVID 19 Ryanair prisiljen otkazati vaš let iz Zadra prema Londonu koji se trebao održati 2. svibnja. Preporučujemo da se s vašim suputnicima konzultirate oko danjih koraka”, piše u poruci.

Kao strastveni sportaš, budući da ulaznicu za zadarsko izdanje Wingsa nije kupio na vrijeme, odlučio je otputovati u Englesku i ovdje se priključiti globalnoj utrci.

Kako je još u prvom mjesecu rasprodan Wings for life u Zadru, gledao sam gdje ću, što ću. Negdje moram trčati, kažem sebi. Beč je isto rasprodan, ostali su mi Beč i Cambridge. I tako sam pogledao stranicu Ryanaira, taman mi lijepo avion vozi 2. svibnja na aerodrom 35 kilometara udaljen od Cambridgea i vraća se u utorak, 6. svibnja. Sve za 75 eura. Rekao sam sebi – super, kupujem! Rezervirao sam sve, i avion i hotel, još tamo u siječnju. I u prošli petak dolazi mi mail u kojem piše – otkazan let zbog koronavirusa!, priča nam.

Zbog širenja koronavirusa u javnosti se sve češće spominje ideja zabrane putovanja i zatvaranja granica. Naš sugovornik spominje kontradiktornosti.

Moj je let otkazan, a istovremeno oni iz pule voze normalno u četvrtom mjesecu. Drugi avioprijevoznici isto normalno voze iz Zadra. Nije mi jasno. Ako se ide na suzbijanje širenja virusa, onda bi valjda sve linije trebalo ukinuti, smatra.

Putnici s letova otkazanih zbog globalne epidemiološke situacije imaju pravo na puni povrat sredstava.

Dao sam zahtjev za povratom novca, rekli su to riješiti u roku od sedam dana. Ne brinem oko toga, vratit će ga sigurno, zaključuje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...