Dvoje novozaraženih u Zadru; Jedan je bliski kontakt oboljele iz Biograda, drugi zaraženog iz Dubrovnika

Zadarska županija broji nova dva slučaja oboljelih od koronavirusa i sada ih je ukupno šest. Rečeno je to jutros na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Zadarske županije. Radi se o dvojici starijih muškaraca, jedan je s područja Zadra, a drugi iz Biograda.

U samoizolaciji imamo 600 osoba, jedan dio je izašao, njih 160 i nisu pokazali i simptome bolesti, no i dalje ih molim da se i dalje pridržavaju mjera zaštite, znači udaljenosti od dva metra, pranja ruku jer i dalje mogu biti potencijalni kliconoše, rekao je epidemiolog Alan Medić.

Što se tiče novooboljelih muškaraca, jedan je imao kontakt s prvooboljelom, a drugi sa zaraženom osobom u Dubrovniku gdje je bilo više oboljelih na aerodromu. Njihovi kontakti su su samoizolaciji, rekao je Medić.

Ravnatelj zadarske Opće bolnice, dr. Željko Čulina, iznio je detalje o oboljelima.

Na COVID-19 odjelu imamo pet pacijenata, jedan sa težim simptomima, ima upalu pluća. Jučer smo uzeli 18 uzoraka, uglavnom se radi o kontaktima sa pedijatricom koja je pozitivna na koronavirus, a nalaze očekujemo kroz današnji dan, rekao je Čulina.

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...