stožer civilne zaštite

Dvoje novozaraženih u Zadru; Jedan je bliski kontakt oboljele iz Biograda, drugi zaraženog iz Dubrovnika

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Zadarska županija broji nova dva slučaja oboljelih od koronavirusa i sada ih je ukupno šest. Rečeno je to jutros na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Zadarske županije. Radi se o dvojici starijih muškaraca, jedan je s područja Zadra, a drugi iz Biograda.

U samoizolaciji imamo 600 osoba, jedan dio je izašao, njih 160 i nisu pokazali i simptome bolesti, no i dalje ih molim da se i dalje pridržavaju mjera zaštite, znači udaljenosti od dva metra, pranja ruku jer i dalje mogu biti potencijalni kliconoše, rekao je epidemiolog Alan Medić.

Što se tiče novooboljelih muškaraca, jedan je imao kontakt s prvooboljelom, a drugi sa zaraženom osobom u Dubrovniku gdje je bilo više oboljelih na aerodromu. Njihovi kontakti su su samoizolaciji, rekao je Medić.

Ravnatelj zadarske Opće bolnice, dr. Željko Čulina, iznio je detalje o oboljelima.

Na COVID-19 odjelu imamo pet pacijenata, jedan sa težim simptomima, ima upalu pluća. Jučer smo uzeli 18 uzoraka, uglavnom se radi o kontaktima sa pedijatricom koja je pozitivna na koronavirus, a nalaze očekujemo kroz današnji dan, rekao je Čulina.

 

 

 

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar