Dvoje novozaraženih u Zadru, među njima i pedijatrica iz zadarske bolnice

Kako je rečeno jutros na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Zadarske županije, na zadarskom području zabilježena su dva nova slučaja koronavirusa.

Kako je rekao epidemiolog Alan Medić, jedan novozaraženi je muškarac u dobi od 63 godine i boravio je u inozemstvu.

Nalazi se zadarskoj Općoj bolnici, na odjelu za COVID-19. Druga osoba je specijalizantica na Odjelu pedijatrije zadarske Opće bolnice. Radila je samo u subotu, a kad je njezin kolega iz Zagreba javio da je obolio, isključili smo je s posla, napravili dezinfekciju svih prostora. Ona je u asimptomatskoj fazi, nosila je masku i rukavice pa je mogućnost prijenosa minimalna, rekao je Medić, dodajući da će pratiti sve njezine kontakte i stupiti u kontakt sa svim roditeljima djece koje je pregledala.

Ravnatelj zadarske Opće bolnice, dr. Željko Čulina, rekao je da oboljeli 63-godišnjak ima respiratorne simptome, te da je specijalizantica s radom u zadarskoj bolnici počela u subotu kada je došla sa zagrebačkog Rebra.

Pregledala je manji broj pacijenata u ambulantom odjelu. Izolirali smo sve kolege i zdravstveno osoblje. Ukupno imamo četiri pozitivna pacijenta, proveli smo 49 testiranja, a jučer smo, kao što znate, imali problem s testiranjima zbog potresa u Zagrebu. Čekamo još pet uzoraka, dvoje ležećih pacijenata je stabilno, a imamo još jednog sumnjivog pacijenta čiji je test graničan. Danas do 16 sati očekujemo nalaz, rekao je Čulina.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...