student zagrebačke škole ekonomije i managementa

Gotovinin sin iz Singapura: “Procedura mjerenja temperature postala mi je normalna”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

U Singapur sam došao početkom siječnja, tada još nije bilo naznaka pandemije. Prvi potvrđeni slučaj ovdje je bio 23. siječnja, pa je tako Singapur bio jedna od prvih država koja je, suočena s ugrozom, morala uspostaviti  frontu obrane i poduzeti mjere protiv širenja COVID19, piše Ante Gotovina mlađi, sin hrvatskog generala, na blogu koji je prenijela Zagrebačka škola ekonomije i managmenta.

Ante je student Zagrebačke škole ekonomije i managementa, a drugi semestar četvrte godine upisao je na Nanyang Technological University (NTU) u Singapuru.

Na blogu koji prenosi ZŠEM detaljno je opisao kako se Singapur nosi s korona virusom i kakvo je stanje u državi.

– Singapurska vlada je poduzela ozbiljne mjere sprječavanje širenja zaraze i zaštite svog stanovništva i poduzete mjere pokazale su se učinkovitima, u Singapuru COVID19 nema slobodnu transmisiju, svi slučajevi su uvezeni, svaki slučaj se istražuje. Osigurali su povratak kući i karantenu svojim građanima koji su bilo poslovno ili zbog studija boravili u Kini. Javni prostor se redovito dezinficira, mjerenje temperature na ulasku na javna mjesta uobičajena je procedura. Mi studenti dva puta dnevno, ujutro i uvečer, mjerimo temperaturu i očitanu vrijednost šaljemo mailom na upravu – napisao je Ante na blogu.

Singapurska vlada slična našoj

Neki njegovi kolege prekinuli su razmjenu, on je ostao:

– Fakulteti i škole nastavljaju s radom, nema otkazivanja nastave, paralelno se za studente kao mogućnost uspostavlja i online nastava. Kao NTU student u Singapuru osjećam se relativno sigurno i ne vidim potrebu prekidanja semestra kao neki od mojih kolega. Procedura mjerenja temperature postala mi je navika – napisao je na blogu Ante Gotovina mlađi.

Singapursku vladu u borbi protiv korona virusa usporedio je s hrvatskom vladom.

– Pristup Vlade Singapura u borbi protiv COVID19 sličan je pristupu naše Vlade – otvoreno i jasno informiranje, mjere u skladu sa potrebama. Vlada Singapura prošli tjedan je u suradnji sa IT stručnjacima razvila  aplikaciju Trace Together za lakšu kontrolu kršenja samoizolacije i što je važno: mogućnost naknadnog utvrđivanja svih bliskih kontakata unutar 2 m, nakon što se nekome potvrdi COVID19 – dodao je Ante Gotovina mlađi, prenosi ZŠEM.

Ostavi komentar koristeći Facebook