HNK Zadar emitirat će svoje najbolje predstave putem YouTube kanala

Kako bi vam barem malo uljepšali ove trenutke u izolaciji, HNK Zadar kreće s novim projektom. Petkom u 20 sati emitirati će svoje ponajbolje predstave putem youtube kanala HNK Zadar, a linkove će postaviti na svojoj facebook stranici.

Ovog petka, 27. ožujka u povodu Svjetskog dana kazališta prisjetit ćemo se nagrađene te jedne od najizvođenijih predstava HNK Zadar, “Ostavljam te” u režiji Matjaža Latina za koju je dramska prvakinja Jasna Ančić 2017. godine nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta za najbolju ulogu u predstavi.

U predstavi igraju: Jasna Ančić, Alen Liverić, Žana Bumber, Jadran Dučić-Ćićo, Ivan Ivić i Mimi Zadarski.

Predstava je premijerno izvedena 8. prosinca 2016. te je odmah izazvala sjajne reakcije publike, medije, kazališne kritike  u Zadru, ali i na gostovanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Jasna Ančić i Alen Liverić tumače glavne uloge u ovoj predstavi koja je istovremeno toliko dirljiva i duhovita.

Tema iz bračnog života neobično je aktualna te nudi mnoge situacije u kojima se mogu prepoznati svi bračni parovi.  Predstava govori o odnosu muškarca i žene koji su braku već 30 godina, a počinje rečenicom iz naslova: ”Ostavljam te!”. Te se riječi nastavljaju provlačiti kroz opsesivnu igru ovog bračnog para. U predstavi zapravo pratimo svojevrsnu inventuru njihovog odnosa koja se u jednom trenutku pretvara u reality show u kojem nastupaju bračni par, voditeljica, bračni savjetnik i glazbenici.

U ulozi voditeljice pojavljuje se Žana Bumber, u ulozi bračnog savjetnika Mimi Zadarski i glazbenici Ivan Ivić na klavijaturama te Jadran Dučić Ćićo na bubnjevima.

Glazbenici se tijekom izvedbe nalaze na pozornici zajedno s glumcima i svojim live izvedbama daju poseban značaj  ovoj predstavi. Matjažu Latinu, režija predstave ”Ostavljam te” je bila prva suradnja s HNK Zadar, a do sada je režirao više od 70 kazališnih predstava u Sloveniji i Hrvatskoj. Područje njegova stvaranja su osim kazalište još i televizija te film, režija i gluma.

– Želimo Vam puno zdravlja i da što prije uspješno izađemo iz ove krizne situacije! Pratite nas putem naše facebook stranice, instagrama i web stranice, poručuju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...