Hoće li upaliti prijedlog da saborski zastupnici iduća tri mjeseca odu na minimalac?

SDP drži da treba ograničiti trošenje državnog novca, pa predlaže obustavu plaćanja parafiskalnih nameta, barem najvećih, suspenziju svih planova zapošljavanja u državnim i javnim službama i agencijama kao i obustavu svih planova javnih nabava koji nisu u funkciji borbe protiv koronavirusa, prenosi Poslovni.

Predsjednik SDP-a i saborski zastupnik Davor Bernardić predložio je u srijedu da u iduća tri mjeseca zastupnici i ostali državni dužnosnici dijele sudbinu ljudi pogođenih epidemijom koronavirusa te „odu na minimalnu plaću“.

Bernardić je, naime, ocijenio kako Vladine mjere pomoći gospodarstvu nisu dovoljne, da se kasni u provedbi pa SDP po hitnom postupku u proceduru šalje paket zakona za spas gospodarstva.

SDP drži da treba ograničiti trošenje državnog novca, pa predlaže obustavu plaćanja parafiskalnih nameta, barem najvećih, suspenziju svih planova zapošljavanja u državnim i javnim službama i agencijama kao i obustavu svih planova javnih nabava koji nisu u funkciji borbe protiv koronavirusa.

„Predlažem da budemo odlučni i da mjere donesemo ovaj tjedan jer nema vremena za čekanje. Spasimo gospodarstvo prije nego se sve uruši“, pozvao je Bernardić iz stare Inine zgrade gdje od srijede zasjeda Hrvatski sabor čiju je zgradu na Markovu trgu oštetio potres.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...