Inspektori osim noćnog kluba češljali i kafić; Udaljeno troje radnika, vlasniku kazna od 75 tisuća kuna

U koordinaciji PU zadarske, mobilne jedinice Carinske uprave i Državnog inspektorata provedenom kriminalističko taktičnom radnjom u jednom ugostiteljskom objektu i noćnom klubu na području Zadra, PU zadarska je evidentirala tri prekršaja iz domene zlouporabe droga te 22 prekršaja, od kojih se 17 odnosi na vožnju u alkoholiziranom stanju.

Carinska uprava je evidentirala sveukupno tri prekršaja iz  čl. 192 Općeg poreznog zakona. Racije su provedene u noćnom klubu na Obali kralja Tomislava te kafiću u Ulici Antuna Dobronića.

U koordiniranom inspekcijskom nadzoru caffe-bara i noćnog bara u Zadru sudjelovale su i četiri inspekcije Državnog inspektorata (turistička inspekcija, sanitarna inspekcija, inspekcija rada i inspekcija zaštite na radu). U inspekcijskom nadzoru inspekcija rada je zatekla 5 radnika čiji se radno-pravni status još uvijek utvrđuje. U pogledu zaštite na radu utvrđeno je kako poslodavac u trenutku nadzora nije osigurao procjenu rizika te će zbog istog biti izdan prekršajni nalog. Troje radnika je usmenim rješenjem udaljeno jer nisu osposobljeni za rad na siguran način. Inspekcijskim rješenjima je naređeno poslodavcu ispitivanje električnih instalacija i radnog okoliša i osposobljavanje radnika za pružanje prve pomoći. Turistička inspekcija je utvrdila neisticanja tvrtke na ulazu u ugostiteljski objekt, da nisu utvrđeni normativi za pića i napitke te je rješenjem naređeno otklanjanje utvrđenih nedostataka vezanih uz minimalno tehničke uvijete.

Nadalje, sanitarna inspekcija Državnog inspektorata u trenutku nadzora utvrdila je kako više osoba konzumira duhanske proizvode u zato ne dopuštenim prostorima subjekta te je protiv pravne i odgovorne osobe podnijela prekršajni nalog 70.000,00 kn za pravnu i 5.000,00 kn za odgovornu osobu u pravnoj osobi.“

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...