“Javljaju nam se sportaši i građani koji žele pomoći, bolnica sve teže nabavlja opremu, ali borimo se i tražimo”

Nakon što je naš poznati nogometaš Šime Vrsaljko zadarskoj bolnici donirao 65 tisuća eura za kupnju respiratora, upitan jesu li se osim njega javljali i drugi sportaši, ravnatelj zadarske Opće bolnice, dr. Željko Čulina rekao je da jesu, ali njihova imena nije želio otkriti.

Hvala svim sportašima, privrednicima i pojedincima koji nam se javljaju i žele pomoći doniranjem novca. Nažalost, imamo problem s nabavom opreme. Cijena opreme koju nabavljamo više nije ista kakva je bila početkom godine, cijene su išle gore, ali lako i za cijenu, no te opreme mi ne možemo nabaviti dovoljno. Borimo se, tražimo i nabavljamo opremu kako bi pomogli pacijentima, rekao je ravnatelj Čulina, komentirajući i činjenicu da se u Zadru, za razliku od Splita i Rijeke, još ne provodi testiranje na koronavirus.

Kao i kod nabave zaštitne i druge opreme, i dalje je problem kako doći do testova. Puno napora ulažemo u to, mislim da smo ipak pronašli neke kanale kako doći do dobavljača testova. Ako sve bude u redu testiranja u Zadra mogla bi početi početkom idućeg tjedna, rekao je ravnatelj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...