stožer civilne zaštite

“Javljaju nam se sportaši i građani koji žele pomoći, bolnica sve teže nabavlja opremu, ali borimo se i tražimo”

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Nakon što je naš poznati nogometaš Šime Vrsaljko zadarskoj bolnici donirao 65 tisuća eura za kupnju respiratora, upitan jesu li se osim njega javljali i drugi sportaši, ravnatelj zadarske Opće bolnice, dr. Željko Čulina rekao je da jesu, ali njihova imena nije želio otkriti.

Hvala svim sportašima, privrednicima i pojedincima koji nam se javljaju i žele pomoći doniranjem novca. Nažalost, imamo problem s nabavom opreme. Cijena opreme koju nabavljamo više nije ista kakva je bila početkom godine, cijene su išle gore, ali lako i za cijenu, no te opreme mi ne možemo nabaviti dovoljno. Borimo se, tražimo i nabavljamo opremu kako bi pomogli pacijentima, rekao je ravnatelj Čulina, komentirajući i činjenicu da se u Zadru, za razliku od Splita i Rijeke, još ne provodi testiranje na koronavirus.

Kao i kod nabave zaštitne i druge opreme, i dalje je problem kako doći do testova. Puno napora ulažemo u to, mislim da smo ipak pronašli neke kanale kako doći do dobavljača testova. Ako sve bude u redu testiranja u Zadra mogla bi početi početkom idućeg tjedna, rekao je ravnatelj.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar