Jusup uoči gostovanja kod Gorice: “Oni su ekipa koja je ovdje u Zadru prijetila”

Zadarski košarkaši poslijepodne putuju na gostovanje kod Gorice u sklopu 21. kola HT Premijer lige, koje je na rasporedu u petak u 18 sati.

Momčad Josipa Sesara već nekoliko puta ove sezone pokazala je dobru formu, kao produkt dobrog sustavnog rada u klubu iz Velike Gorice. Najbolji ogledni primjer navedenog je i pobjeda u posljednjem 20. kolu Prvenstva Hrvatske igranom ‘Pod tornjem’ protiv Cibone, u kojem su Goričani slavili 84 – 89.  Važna pobjeda s kojom su zasjeli na diobu trećeg mjesta domaće ljestvice, kojeg dijele sa Splićanima, koji su pretrpjeli poraz od Šibenke.

Kako motiva neće nedostajati potvrdio je i Danijel Jusup.

“Gorica je uvijek nekako tradicionalno nezgodan protivnik Zadru, ja bih to tako rekao. I doma smo imali s njima problema. Doduše, nama nisu igrala dvojica, trojica igrača, međutim, do zadnjeg časa je pobjeda mogla otići na obje strane. Tamo idemo opet nešto oslabljeni, bez Junakovića i Ivanova. Spremamo se, napravili smo pripremu. Imamo trening još danas u Zadru i sutra, na dan utakmice imamo trening u Velikoj Gorici i mislim da ćemo biti spremni.”

Upravo zadarski trener već je u nekoliko navrata iznio kako Sesarovi redovi imaju potrebnu kvalitetu, a svojevrsna pohvala za dobar rad nije izostala ni ovoga puta.

“Oni su ekipa koja je ovdje u Zadru prijetila. Imaju kvalitetu i sigurno mogu nekoga iznenaditi. Moramo biti spremni na sve.”

Martin Junaković zbog ozljede neće putovati na utakmicu hrvatskog prvenstva.

“Osjetio je bol u stopalu. Je li Ahilova, je li neka povreda od ranije, ne znamo. Uglavnom, stopalo mu je nateklo, mora mirovati da se to smiri, da bi mogao nastaviti s trenažnim procesom.” – poručuje trener Jusup.

Jure Planinić u najavi utakmice, također je istaknuo kako je Gorica dobar protivnik, ali kako momčad zanima samo jedno, a to je prvo mjesto domaće ljestvice.

“Gorica je jako dobra momčad pogotovo na svom terenu. To su dokazali pobjedom nad Cibonom, ali bez obzira na sve to napravili smo dobru pripremu i idemo pokušati uzeti pobjedu s kojom želimo učvrstiti našu poziciju na samom vrhu prvenstvene ljestvice.”

Mlađi Planinić iznio je i svoje viđenje trenutne situacije u HT Premijer i ABA ligi.

“Trenutna situacija u HT Premijer ligi je za nas odlična. Na prvom smo mjestu i nadam se da ćemo ostati tu gdje i jesmo. Što se tiče regionalne lige ostalo nam je još odigrati dvije utakmice. Primorska je prva po rasporedu, u nedjelju na Višnjiku i nemamo pravo na pogrešku. Moramo pobijediti kako bi se u posljednjem kolu u Beogradu protiv Crvene Zvezde pokušali izvući iz neugodne situacije. No, ne treba previše ići unaprijed. Moramo se fokusirati uvijek na onog sljedećeg protivnika, tako da najprije želimo riješiti Goricu, pa onda Primorsku, a o Zvezdi ćemo razmišljati nakon toga.”

Unazad nekoliko tjedana, zadarski strateg Danijel Jusup otvoreno je poručio kako se može i mora pouzdati u kvalitetu mladog centra, a Jure Planinić je u maniri pravog profesionalca i iz osobnog primjera poručio što je ključno za svakog mladog igrača.

“Mislim da svaki mladi igrač mora naporno raditi i čekati svoju priliku, a u posljednje vrijeme mislim da sam dobro iskoristio ukazano trenerovo povjerenje. Sigurno da uvijek može bolje i očekujem u nastavku sezone da ću pokazati na terenu da mogu puno više doprinositi igri i dobrom rezultatu momčadi.” – zaključuje Planinić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...