Jusup uoči Koper Primorske: “Uz podršku navijača učinit ćemo sve da dođemo do pobjede”

Košarkaši Zadra nemaju previše prostora za opuštanje, jer već danas je na rasporedu 21. kolo ABA lige u sklopu kojeg će, pred svojom publikom ugostiti slovensku Koper Primorsku.

Preostala su dva kola regularnog dijela sezone u regionalnom natjecanju. Zadar se nalazi na posljednjem mjestu ljestvice s pobjedom manje od Krke Novo Mesto i beogradske Mege Bemax, a sudeći po rasporedu utakmica spomenutih izravnih konkurenata, situacija je još uvijek poprilično izgledna za bijeg zadarskih redova sa samog dna tablice, ali treba upisati važne bodove u nadolazećim dvobojima.

S druge strane, Koper Primorska jedna je od tri momčadi, koja i dalje dijeli četvrto mjesto na ljestvici ABA lige s 12 pobjeda uz Cedevitu Olimpiju i Mornar iz Bara. Slovenci, također trebaju pobjedu da bi ostali u utrci za doigravanje, a poraz u Krešinom domu bi ih vjerojatno izbacio iz iste.

Dominic Gilbert u najavi susreta poručio je kako je riječ o kvalitetnoj ekipi, ali i iznio koji je zadarski hendikep uoči susreta.

“Ovo je važna utakmica za obje ekipe – za nas za opstanak u Aba ligi, a za njih za ulazak u playoffs. Oni su dobra ekipa i pristup utakmici je ključ svega, igramo bez Ive Ivanova i Martina Junakovića i svaki igrač mora dati sve od sebe kako bi ostvarili željenu pobjedu.” – zaključuje krilni igrač Zadra.

Trener Zadrana Danijel Jusup nada se kako će u ovoj utakmici moći računati na većinu svojih igrača.

“Medicinska služba kaže da ne mogu obećati, ali da će učiniti sve da osposobe Junakovića. Što se tiče utakmice, mi u svaku utakmicu idemo sto posto. Hoće li to biti dovoljno? Igramo pred svojim igračima, nama to uvijek puno znači. Kroz ovu ligu smo pokazali, da smo sve te pobjede koje smo imali, ostvarili pred svojim navijačima. Uz podršku publike, koju ovom prilikom pozivam, učinit ćemo sve da dođemo do pobjede.” – poručio je Jusup i nastavio o prilici Zadra da se izvuče s ponora ljestvice ABA lige u preostala dva kola…

“Pokušavam biti realan. Svaku utakmicu smo se pripremali kao da je protiv Real Madrida. Igračima uvijek govorim, a tako i je, da smo u svakoj utakmici imali šansu; negdje veću, negdje manju. Pitanje je kolike su to šanse. Budimo realni, nije lako, osobito druga utakmica, protiv Crvene Zvezde, ali sigurno ćemo imati šansu. Malo me brine, zato što dosad u gostima nismo ostvarili nijednu pobjedu. To me brine.” – otkriva zadarski strateg.

Postoji li dovoljno motivacije i htijenja u redovima Zadra kako bi se opstanak i ostvario?

“S motivacijom ne bi trebalo biti problema. Momčad do sada nije kalkulirala. Uvijek smo ulazili u utakmice sto posto, što se tiče psihološke pripreme. Koliko smo dobro igrali, to je druga stvar. Ali igrači su uvijek ulazili u utakmicu spremni.” – iznio je za kraj Danijel Jusup.

Utakmica protiv Primorske igra se danas, na dan kada obilježavamo Dan žena. Tom prigodom i ove godine Klub omogućava svim navijačicama i pripadnicama ljepšeg spola potpuno besplatan ulaz u dvoranu.

Osim toga, organizirana je i prigodna nagradna igra namijenjena isključivo pripadnicama ljepšeg spola, koje će u poluvremenu imati prilike osvojiti vrijednu nagradu, koju im u suradnji s klubom omogućuje Falkensteiner Hotels & Residences u sklopu Falkensteiner Club Funimation Borik.

Na krilima svih naših navijačica i navijača zajednički izborimo važnu pobjedu Zadra u Krešinom domu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...