panično pražnjenje polica

Konzum osigurao zalihe, HEP tvrdi kako je opskrba sigurna, a Dukat pojačao isporuku mliječnih proizvoda

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Konzum poručuje kako su zalihe adekvatne, a HEP kako je opskrba sigurna.

Što se gotovo paničnog pražnjenja polica trgovina, iz najvećeg trgovačkog lanca poručili su kako unatrag nekoliko dana bilježe povećanje prometa te pojačanu poslovnu aktivnost u svim prodavaonicama kao i u Konzumovoj internet prodavaonici.

Najveća je potražnja za osnovnim namirnicama za pripremu jela, konzerviranoj i zamrznutoj hrani te sredstvima za čišćenje i higijenu. No iz Konzuma stiže umirujuća poruka: “Unatoč povećanoj potražnji, imamo adekvatne zalihe svih artikala te su naše prodavaonice i skladišta dobro opremljeni”. Dodaju kako Konzum poduzima sve mjere preventivne zaštite sukladno preporukama.

Tako provode pojačane higijenske i sanitarne mjere u lancu opskrbe, prodavaonicama i uredima te su pripremili i upute za sve zaposlenike.

Drugi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj zabilježen je kod zaposlenika HEP-a, gdje tvrde da je stanje u vezi sa zarazom pod nadzorom.

Na pitanje kako će nove okolnosti djelovati na funkcioniranje elektroenergetskog sustava RH, u HEP-u odgovaraju da “ovlaštene službe osiguravaju uvjete za integritet radnih procesa.”

“Posljednjih dana bilježimo povećane narudžbe trgovačkih lanaca za trajnim mlijekom, vrhnjem za kuhanjem, maslacem i topljenim sirevima koje redovno isporučujemo”, kažu iz Dukata. Iz Gavrilovića objašnjavaju kako prate sve informacije i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i nadležnih te poduzimaju potrebne radnje vezane uz mjere prevencije.

U Podravki ističu da su o preporukama HZJZ-a informirali zaposlenike te će s pojačanom pažnjom pratiti razvoj situacije te po potrebi poduzimati odgovarajuće mjere, prenosi Poslovni.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar