Konzum osigurao zalihe, HEP tvrdi kako je opskrba sigurna, a Dukat pojačao isporuku mliječnih proizvoda

Konzum poručuje kako su zalihe adekvatne, a HEP kako je opskrba sigurna.

Što se gotovo paničnog pražnjenja polica trgovina, iz najvećeg trgovačkog lanca poručili su kako unatrag nekoliko dana bilježe povećanje prometa te pojačanu poslovnu aktivnost u svim prodavaonicama kao i u Konzumovoj internet prodavaonici.

Najveća je potražnja za osnovnim namirnicama za pripremu jela, konzerviranoj i zamrznutoj hrani te sredstvima za čišćenje i higijenu. No iz Konzuma stiže umirujuća poruka: “Unatoč povećanoj potražnji, imamo adekvatne zalihe svih artikala te su naše prodavaonice i skladišta dobro opremljeni”. Dodaju kako Konzum poduzima sve mjere preventivne zaštite sukladno preporukama.

Tako provode pojačane higijenske i sanitarne mjere u lancu opskrbe, prodavaonicama i uredima te su pripremili i upute za sve zaposlenike.

Drugi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj zabilježen je kod zaposlenika HEP-a, gdje tvrde da je stanje u vezi sa zarazom pod nadzorom.

Na pitanje kako će nove okolnosti djelovati na funkcioniranje elektroenergetskog sustava RH, u HEP-u odgovaraju da “ovlaštene službe osiguravaju uvjete za integritet radnih procesa.”

“Posljednjih dana bilježimo povećane narudžbe trgovačkih lanaca za trajnim mlijekom, vrhnjem za kuhanjem, maslacem i topljenim sirevima koje redovno isporučujemo”, kažu iz Dukata. Iz Gavrilovića objašnjavaju kako prate sve informacije i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i nadležnih te poduzimaju potrebne radnje vezane uz mjere prevencije.

U Podravki ističu da su o preporukama HZJZ-a informirali zaposlenike te će s pojačanom pažnjom pratiti razvoj situacije te po potrebi poduzimati odgovarajuće mjere, prenosi Poslovni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...