Cestitka_Uskrs

Majka iz Zadra: “Liječnica nije željela pregledati bolesno dijete zbog straha od zaraze, zar je do toga došlo?”

Na muci se poznaju junaci, kaže stara narodna, a naši junaci definitivno su svi oni koji u danima pandemije nemaju mogućnost rada od kuće već svakodnevno dolaze na posao i na taj način osim svojeg, opasnosti izlažu zdravlje i svoje obitelji; trgovci, ljekarnici, djelatnici poštanskih ureda, medicinske sestre, liječnici..

No, nažalost kako smo mogli tome i posvjedočiti u slučaju liječnika koji su za vikend otputovali u Austriju i potom to zatajili i time riskirali širenje zaraze na stotine svojih pacijenata, izgleda da nisu svi savjesni niti im je na prvom mjestu pomoći onima kojima je njihova pomoć najpotrebnija.

U to se uvjerila i jedna majka iz Zadra čije je bolesno dijete odbila primiti liječnica obiteljske medicine.

Dijete mi je u temperaturi dva dana, liječnica ga ne želi primiti. S njom smo morali komunicirati isključivo telefonom i odgovarati na pitanja jesmo li bili u kontaktu s nekim tko ima virus. Nakon 22 puta koliko sam ju zvala, više se nije javljala i bila sam prisiljena dijete odvesti na pedijatriju gdje sam dobila jezikovu juhu jer mi nisu vjerovali da nas liječnica nije željela primiti, priča nam ogorčena Zadranka.

Zar smo došli do te granice da smo postali stoke? Zar jedan dječji život, jedan pregled, sad toliko znači? Tj. ne znači. Zar oni nisu položili Hipokratovu zakletvu? Definitivno svi trebamo stati na loptu i prvo biti ljudi a onda sve drugo. Ovo je sramota jednog zdravstva, jednog čovječanstva, jedne žene, žene kao majke, zaključuje naša sugrađanka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...