Marko iz Zadra pobijedio je leukemiju, snimio pjesmu i spoznao prave vrijednosti: “Imam poruku za druge”

Osamnaestogodišnji Marko Radović iz Zadra odlučio je o svojoj bolesti progovoriti javno, i to pjesmom i videospotom posvećenima njegovoj  borbi protiv leukemije. Suočen s bolešću i liječenjem na KBC-u Rebro.

Marko je pokrenuo i svoj kanal na YouTubeu. U pjesmi “Disstrack na leukemiju” govori o početku bolesti koja je za njega, tada maturanta gimnazije “Juraj Baraković” i uspješnog sportaša bila pravi šok.

– Danas je sve dobro, imam školu od doma, pregled svakih mjesec dana, kontrole sve dobre, ide sve na bolje, govori Marko za HRT.

Optimističan danas kao i onoga dana kada je doznao strašnu dijagnozu. Leukemija. Tada nije ni znao o kakvoj je bolesti riječ.

– Najteži trenutak je drugi dan kada sam došao u  bolnicu kad sam vidio svu tu djecu, nisam ni znao što me čeka, to mi je bio najgori dan, sjeća se Marko.

Bio je to težak dan i za sve članove Markove obitelji.

– To je u prvi tren bio šok, teško se prilagoditi, ne shvaćate što vas je snašlo, koliko je to teška bolest, govori Stipe Radović.

Tina i Elmu Marko je upoznao odmah na početku liječenja. Oni su mu bolničke dane učinili lakšim.

– Bilo mi je lakše kad sam čuo njihove priče znao sam da će proći, govori Marko.

I prošlo je, zahvaljujući četiri godina mlađoj sestri koja je bila donor koštane srži.

– Nije mala stvar spasiti nekom život, a pogotovo svom rođenom bratu, naglašava Ivana Radović.

Vrijeme u bolnici Marko je kratio igrajući videoigre s prijateljima iz škole. A poslije i uživo na internetu. Mladi lovac uskoro je otišao i korak dalje.

– Napravili smo pjesmu Disstrack na leukemiju. Zašto ne napraviti pjesmu o tome kad sam već to sve proživio, govori Marko.

Prijatelji su se rado uključili.

– Dosta je dobra pjesma jer obično disstrack ima samo vrijeđanje i nemaju dublju poruku , rekao je Lovre Šare.

Iz priče koja, na sreću, ima sretan završetak trebalo je nešto i naučiti.

– Sad shvaćam što je najvažnije – zdravlje! Jer dok nisam završio tamo nisam znao kolikih problema ima, tako da mi je to sada glavna poruka drugima, naglašava Marko.

Naravno, zdravlje, koje često počnemo cijeniti tek kada je narušeno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...