Markotić: “Kršenje samoizolacije je kao da imate pištolj i hoćete nekog ubiti”

Šefica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević dr. Alemka Markotić gostovala je sinoć u HRT-ovoj Temi dana gdje je komentirala borbu protiv koronavirusa u Hrvatskoj.

Na početku je potvrdila da u Hrvatskoj zasad nema novih slučajeva, ali da će kasnije stići novi rezultati testiranja. Dodala je kako se jedan pacijent nalazi u srednje teškom stanju i da osam ili devet dana ima visoku temperaturu, ali kako ističe, on je stabilno.

Rekla je i da je u njihovoj klinici testiran dio djelatnika, trenutno nitko nema manifestne simptome, dio je još u testiranju, a do sada su svi bili negativni. Kaže, nada se da će biti i ostali, a jedan manji dio morat će ostati u samoizolaciji.

Naglasila je kako je uključivanje Domova zdravlja jako dobro jer će rasteretiti okupljanje građana, što opet smanjuje mogućnost transmisije virusa, rekla je u HRT-ovoj emisiji.

Ulazimo u treću fazu i pripremamo se za veći broj bolesnika

Markotić je rekla i kako ulazimo u treću fazu te da se pripremamo se za veći broj bolesnika. Različitim mjerama i samodisciplinom velikog broja građana uspjeli su odgoditi naglu situaciju koja se dogodila Italiji pa i Sloveniji.

Rekla je i kako je ovaj virus dosta nepredvidiv te je stoga teško bilo što prognozirati.

“Nadam se da ćemo imati neki normalan uspon koji neće biti tako velik, ali vidjet ćemo”, rekla je dr. Markotić.

“To je kao da imate pištolj”

Posebnu poruku poslala je onima koji se ne pridržavaju mjera samoizolacije.

“To je kao da imate pištolj. I hoćete nekoga ubiti jer ste neodgovorni. Imate potencijanu zarazu s kojom možete ubiti drugog čovjeka. To se ne smije raditi”, kaže Alemka Markotić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...