Medić: “Do kraja dana odlučit ćemo hoćemo li zatvoriti Biograd”

Stožer civilne zaštite Zadarske županije jutros je iznio najnovije detalje o situaciji s koronavirusom.

Imamo 671 osobu u zdravstvenom nadzoru, a od jučer i dvoje novooboljelih, liječnik iz biogradske bolnice i pacijentica, također iz Biograda, koja se nalazi u zadarskoj Općoj bolnici, rekao je epidemiolog Alan Medić, dodajući kako je u samoizolaciji još 100 ljudi, a radi se o kontaktima dvoje novooboljelih zdravstvenih djelatnika iz Biograda.

Vidjet ćemo hoće li biti potrebno uvoditi strože mjere za Biograd, o tome ćemo odlučiti u koordinaciji s Nacionalnim stožerom. Do kraja dana ćemo znati hoćemo li zatvoriti Biograd, rekao je Medić.

Na pitanje novinara što je ključno da se Biograd stavi u karantenu, rekao je:

Mi napišemo svoje stručno mišljenje, odnosno preporuku, a u ovom trenutku očekujem s obzirom na situaciju u Biogradu da ćemo uspjeti u 14 dana suziti krug i da se transmisija ne širi unutar stanovnika. To je veliki kolektiv, 150 zdravstvenih djelatnika. Murter je primjerice karantenu uveo nakon što se transmisija već dogodila, rekao je Medić koji očekuje da će situacija u Biogradu eskalirati.

Po njegovom stručnom mišljenju on preporučuje karantenu da se bolest ne širi i ne prenosi, ili kako je rekao: “Više sam za DA nego za NE!” Trajala bi najmanje 14 dana

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...