Medić: “U biogradskoj bolnici se nisu provodile mjere zaštite, na kraju će se podvlačiti crte odgovornosti”

Hoćete li smijeniti odgovornog za stanje u biogradskoj bolnici pa tim činom pokazati kako treba preuzeti odgovornost i kako se nositi s odgovornošću, pitali su jutros novinari župana Božidara Longina.

- Tko se nadao ovom stanju? Možete li vi reći tko je odgovoran?, upitao ih je Longin, na što su oni odgovorili: ravnatelj bolnice, misleći na ravnatelja Andriju Marcelića.

- U ovom trenutku nama je najvažnije spriječiti širenje virusa. Nemojmo reagirati onako kako ne bi trebalo. Nama je sada problem bolnica u kojoj moramo još svašta napraviti i vidjeti uzorke s tog područja. Tu smo di smo, rekao je Longin.

Upitan da komentira zašto Biograd nije stavljen pod karantenu, epidemiolog Alan Medić, rekao je da je problem u tome što veliki broj ljudi radi izvan Biograda.

- Stavljanje Biograda u karantenu nema epidemiološkog smisla, imate puno ljudi, praktički imate u cijeloj županiji ljude koji žive u Zadru a rade u Biogradu. Konzultirao sam se s HZJZ, nema smisla. Više nije potrebno otići u Austriju da biste se zarazili. Unutar bolničkog kruga nisu rađene dobre mjere, ono što mi naglašavamo, nije dovoljno mjere raditi u svakodnevnom životu, već unutar bolničkog kruga, maske, rukavice, razmak dva metra, rekao je Medić

Tko je kriv?

- Ja sam epidemiolog, situaciju rješavam da dođem do izvora infekcije i spriječim put prijenosa na druge. Moj posao je da režem priču, nije ovo prva situacija da se ušuljalo u bolnički sustav. Na kraju će se sigurno podvlačiti crte odgovornosti ali ja nisam taj. Hvatamo svakog čovjeka ponaosob i stavljamo u samoizolaciju. Nemojte se s temperaturom 37,2 testirati. Prednost imaju zdravstveni djelatnici Opće bolnice Zadar i pacijenti koji su rizične dobi, rekao je Medić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...