Milanović: “Treba smanjiti plaće u javnom sektoru”

Zoran Milanović izjavio je kako Vlada mora biti konkretnija u mjerama koje donosi.

“Vlada će morati ponuditi još nešto u smislu jasnoće, u smislu što nekoga tko je izgubio posao čeka za tri mjeseca, a dalje od toga ne vidi ni Angela Merkel ni Macron”, rekao je Milanović.

“Nisam pozvan u savjet za ekonomske mjere, tamo mi nije ni mjesto, ne želim unositi pomutnju u sektorima za koje nisam nadležan. Mjere donosi Vlada, ja ih nazivam ekonomski štit, mijenjat će se u hodu. Važno je onima koji su na vjetrometini poslati poruku – tu smo uz vas. Nisu im dovoljna samo dobronamjerna obećanja, i tu mislim da je najviše došlo do nesporazuma između Vlade i onih koji najviše pate, a to su poduzetnici koji nemaju jaku likvidnost.

“Tu je prilika da se plaće u javnom sektoru smanje, da se solidariziraju s onima kojima je najteže”, rekao je Milanović te dodao: “Ovo nije vrijeme za knjigovodstvo nego za vodstvo. Ne bih smanjio plaće onima koji rade bez ograničenja, ali onima koji ne rade bez ograničenja bih”, prenosi Tportal.

Podsjetimo, prije tjedan dana Milanović je govorio da ne treba smanjivati plaće u javnom sektoru. “Ja sam političar, meni možete smanjiti plaću ako će to imati simboličku ulogu, ali smanjiti minimalac u javnom sektoru, posebno minimalac u javnom sektoru je smrt za sustav”, kazao je Milanović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...