Ministar Beroš: “Razmišlja se o zatvaranju granica, spremni smo na mnoge scenarije”

Ministar zdravstva Vili Beroš u izjavi za medije poručio je građanima da, ako sumnjaju na zarazu, prvo nazovu liječnika te da se pridržavaju preporuka.

“Pratimo situaciju, razgovaramo o svemu što je potrebno, a to uključuje i nove mjere”, poručio je Beroš.

Dodaje kako nije istina da Hrvatska ima resurese dnevno testirati 40 ljudi.

“Testira se onoliko ljudi koliko je potrebno”, istaknuo je, donosi N1.

Na pitanje o tome razmišlja li Stožer o zatvaranju granica, Beroš kaže:

“Naravno. Sad se događa ono što smo davno predvidjeli. Spremni smo, ne samo na ovaj scenarij, koji je u ovom trenutku pod kontrolom, nego i na mnoge druge. Poduzet ćemo mjere koje su potrebne da zaštitimo zdravlje hrvatskih građana.”

S obzirom da je jedna osoba od ukupno 16, koliko ih je dosad potvrđeno s koronavirusom, u Hrvatsku došla sa skijanja iz Austrije, Beroš je najavio da će Nacionalni stožer civilne zaštite na redovitoj konferenciji za novinare upozoriti i ostale koji su na skijalištima da budu oprezni.

Ta je osoba bila na skijanju u Južnom Tirolu, no Beroš ne zna o kojem se skijalištu točno radi. “Čuo sam, ali nisam obratio pažnju na taj element, s obzirom da vodimo brigu o mnogim drugim stvarima”, dodao je.

Osvrnuo se na jučerašnju situaciju. Muškarac sa simtomima gripe došao je na Hitni prijem KB Dubrava, a zbog sumnje na koronavirus zatvorili su odjel bolnice.

“Osoba nije pogriješila, nije bio pozitivan, došao je sa simptomima gripe, zdrastveni djelatnici su dobro postupili. I da je bio pozitivan, postupili smo prema pravilima struke”, rekao je ministar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...