Muškarac koji je preminuo u samoizolaciji u Istri imao je koronavirus

U noći s utorka na srjiedu u Brtonigli je preminuo muškarac koji je bio u samoizolaciji zbog sumnje u koronavirus. Kako doznaje dnevnik.hr. preminuli muškarac je pozitivan na koronavirus. Treba naglasiti da to ne znači da je koronavirus uzrok smrti, već se može raditi i o drugim uzrocima.

Podsjetimo, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović u srijedu je kazao da je riječ o starijoj osobi koja nije imala simptome, ali je bila u samoizolaciji zbog mogućeg kontakta.

U utorak su se kod muškarca pojavili blagi simptomi, zbog čega je na teren izašla ekipa hitne medicinske pomoći i muškarcu savjetovala hospitalizacija. Muškarac je, rekao je Stojanović, odbio bolničko liječenje. Tijekom noći mu se zdravstveno stanje pogoršalo i preminuo je.

Oglasila se i obitelj

O svemu se oglasila i obitelj preminunlog muškarca i kazala da te tvrdnje nisu točne. Njegovi sin i snaha ispričali su da su s liječnikom dogovori da će u utorak muškarca u samoizolaciji posjetiti liječnik iz Umaga i uzeti bris kako bi se testirao na koronavirus.

“No, oko 14.30 stigao je telefonski poziv da zbog nedostatka vremena sve odgađaju za sljedeći dan. Te noći mu se stanje naglo pogoršalo, više nije mogao disati. Nazvala nas je njegova supruga i rekla nam da požurimo jer je situacija bila ozbiljna. Nazvali smo hitnu pomoć i obavijestili o našoj sumnji na COVID-19”, rekli su, donosi dnevnik.hr.

“Nismo mislili da će ovako završiti, mislili smo da će ga preuzeti, spojiti na respirator i sve će biti u redu”, istaknuli su .

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...