Na Županijskoj skupštini o koronavirusu: “Osigurali smo prostorije za izolaciju koje su opremljene propisanom opremom”

Situacija s koronavirusom nije zaobišla niti jučerašnji aktualni sat 16. sjednice Županijske skupštine.

Tako je vijećnika Dragu Čulinu zanimalo jesu li sve službe u Zadarskoj županiji pripravne, na što mu je odgovorio župan Božidar Longin istaknuvši da je Županijski stožer civilne zaštite poduzeo sve preventivne mjere i u stalnom je kontaktu s Nacionalnim stožerom i Epidemiološkom službom Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

„Sve su službe u pripravnosti, imaju potrebne resurse, postoje određene prostorije za izolaciju koje su opremljene propisanom opremom. Opća bolnica Zadar detaljno je razradila postupak u slučaju sumnje na prijam bolesnika s infekcijom uzrokovanom koronavirusom. Najvažnije je poručiti da su sve naše službe spremne i ne treba širiti paniku među stanovnicima Zadarske županije“, rekao je župan Longin.

Sjetimo, osoba sa mogućim simptomima na koronavirus koja je u ponedjeljak zaprimljena zadarsku bolnicu, nije zaražena. Uzorci krvi poslani su na analizu u kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.

– U ovom trenutku možemo primiti 30-tak osoba ako se pokaže potreba za karantenom. Imamo pripremljene prostorije izdvojene od bolnice koje smo pripremili baš za možebitne potrebe oboljelih od korona virusa, kazao je za Antenu Zadar dožupan Vicković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...