Načelnik biogradskog stožera: “Imamo četiri zaražene osobe, nismo imali ni jedno kršenje samoizolacije”

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Biograda i dogradonačelnik, Marijan Stopfer jutros je iznio mjere koje je od početka ožujka poduzeo Grad Biograd.

Grad Biograd je 14. ožujka donio odluku o mjerama sprječavanja širenja virusa, na području Biograda od 15. ožujka odgađaju se sva javna okupljanja na otvorenom i zatvorenom prostoru, sportska natjecanja, treninzi i ostalo, ograničava se izravan rad sa strankama u gradskim ustanovama. Kontakt je moguć samo putem e-maila i telefona.

Rad ugostiteljskih objekata je ograničen od 6 do 18 sati. 16. ožujka donosimo nove mjere u kojima se primjenjuje od 17. ožujka ograničavanje rada i trgovačkih centara do 18 sati, 20. ožujka zatvaramo sva dječja igrališta, 21. ožujka obavljamo testnu dezinfekciju ulica i javnih površina u svrhu zaštite. 22. ožujka otvaramo novi dežurni telefon na koji se mogu javljati građani od 8 do 20 sati. Od 23. ožujka donošenje odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, građani se mogu kretati unutar grada bez dozvole. Stožer civilne zaštite od 23. ožujka izdaje propusnice ali samo u slučajevima iz točke 2. e. Građani se pridržavaju uputa i nemamo primjedbi. Molimo sve građane da ne rade nepotreban pritisak na stožer. Situacija je takva da imamo 4 oboljela iz Biograda i do sada nije prekršena niti jedna mjera samoizolacije, rekao je Stopfer.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...