Nastavnici i odgojitelji će raditi od kuće

Na sjednici Vlade glavna tema bila je situacija s koronavirusom. Ministar Vili Beroš potvrdio je da je u Hrvatskoj broj zaraženih narastao na 102.

”Svi su ministri tu što govori o ozbiljnosti situacije”, rekao je uvodno premijer Andrej Plenković i podsjetio koje su sve mjere na snazi od ponoći. Broj zaraženih je narastao na 102, potvrdio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak istaknula je novu odluku, a to je da će nastavnici i odgojitelji raditi od doma obzirom na promijenjene okolnosti.

Ravnatelji i čelnici tijela visokih učilišta, srednjih i osnovnih škola dužni su organizirati rad ustanova u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja na način da se nesmetano odvija nastava na daljinu”, rekla je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

To znači da više neće morati nastavnici dolaziti u škole. I dalje treba osigurati prihvat djece u vrtićima i nižim razredima za roditelje koji rade, piše Dnevnik.hr.

Podsjetimo, Sindikat hrvatskih učitelja je u više navrata apelirao na Ministarstvo obrazovanja da se učiteljima i nastavnicima omoguću da rade od doma te da ne dolaze u škole.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...