riječ ministra

Neki ipak dižu cijene osnovnih artikala; Božinović: “Inspektorat će ih kontrolirati, nećemo im to zaboraviti”

Ilustrativna fotografija nepovezana s događajem
Tamni način

Ministar Božinović zahvalio se svim zemljama koje su uputile pomoć, a posebno talijanskoj Vladi koja je poslala 26 šatora sa svom potrebnom opremom.

– Posebno im se zahvaljujemo, jer znamo kroz kakvu krizu prolaze, kazao je.

Svi rodovi policije su maksimalno angažirani, uključujući i kriminalističku koja učinkovito rješava sva pitanja kršenja zakona vezana uz ovu epidemiju.

– I ne samo policija, nego i druge službe. Prije sat, dva su me izvijestili kako je Državni inspektorat učinkovit ne samo po pitanju kršenja samoizolacije nego i kod kontroliranja cijena. Trenutno je još 47 takvih izvida u tijeku. Mogu izraziti razočarenje da u ovakvom trenutku neki pokušavaju zaraditi na tome. I nećemo zaboraviti, kazao je.

U ovoj situaciji važno je pronaći pravi balans između onoga da svi koji mogu ostanu doma i toga da su nam određene gospodarske aktivnosti potrebne.

– Ovo je novi virus, nitko nema precizne projekcije, ne znamo koliko će trajati. Ja mogu poručiti poslodavcima da su dužni raditi s minimalnim brojem radnika i provoditi sve navedene epidemiološke mjere. Svi koji to ne učine podliježu istim sankcijama kao i prekršitelji samoizolacije, kazao je Božinović dodajući da svi koji mogu trebaju prijeći na digitalni način poslovanja.

Grad Zagreb i dalje ima najveći broj oboljelih, njih 177. Slijede ga Istarska županija sa 144, Krapinsko-zagorska 128, Primorsko-goranska 28… Zadarska je na 6.

Upitan što sa trgovinama koje i dalje ne puštaju kupce da uđu u trgovine bez maski, Božinović je kazao da se radi o individualiziranim slučajevima koje će riješavati lokalni stožeri.

 

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar