Neki ipak dižu cijene osnovnih artikala; Božinović: “Inspektorat će ih kontrolirati, nećemo im to zaboraviti”

Ministar Božinović zahvalio se svim zemljama koje su uputile pomoć, a posebno talijanskoj Vladi koja je poslala 26 šatora sa svom potrebnom opremom.

– Posebno im se zahvaljujemo, jer znamo kroz kakvu krizu prolaze, kazao je.

Svi rodovi policije su maksimalno angažirani, uključujući i kriminalističku koja učinkovito rješava sva pitanja kršenja zakona vezana uz ovu epidemiju.

– I ne samo policija, nego i druge službe. Prije sat, dva su me izvijestili kako je Državni inspektorat učinkovit ne samo po pitanju kršenja samoizolacije nego i kod kontroliranja cijena. Trenutno je još 47 takvih izvida u tijeku. Mogu izraziti razočarenje da u ovakvom trenutku neki pokušavaju zaraditi na tome. I nećemo zaboraviti, kazao je.

U ovoj situaciji važno je pronaći pravi balans između onoga da svi koji mogu ostanu doma i toga da su nam određene gospodarske aktivnosti potrebne.

– Ovo je novi virus, nitko nema precizne projekcije, ne znamo koliko će trajati. Ja mogu poručiti poslodavcima da su dužni raditi s minimalnim brojem radnika i provoditi sve navedene epidemiološke mjere. Svi koji to ne učine podliježu istim sankcijama kao i prekršitelji samoizolacije, kazao je Božinović dodajući da svi koji mogu trebaju prijeći na digitalni način poslovanja.

Grad Zagreb i dalje ima najveći broj oboljelih, njih 177. Slijede ga Istarska županija sa 144, Krapinsko-zagorska 128, Primorsko-goranska 28… Zadarska je na 6.

Upitan što sa trgovinama koje i dalje ne puštaju kupce da uđu u trgovine bez maski, Božinović je kazao da se radi o individualiziranim slučajevima koje će riješavati lokalni stožeri.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...