Nova kišna epizoda počinje već večeras, na Jadranu olujno jugo

Nakon što je u prvim danima ožujka ponegdje palo više kiše nego tijekom veljače – štoviše, u Poreču i Pazinu, primjerice, više nego posljednjih šezdesetak dana, još od prije Božića – tijekom većeg dijela četvrtka slijedi predah od kiše. Ali samo kratkotrajan.

Nova kišna epizoda počinje već večeras na sjevernome Jadranu i u Gorskome kotaru, a u petak diljem Hrvatske, najavljuje Zoran Vakula za HRT.

I u većini krajeva traje do subote navečer. Pritom će ponegdje opet biti i obilnijih pljuskova s grmljavinom, osobito na Jadranu i područjima uz njega, a u gorju mjestimice ponovno i malo snijega. U nedjelju je velika vjerojatnost suhog vremena, pa i prevladavajuće sunčanoga, a već u ponedjeljak i utorak u većini će krajeva vjerojatno ponovno biti oblačnije, ponegdje uz mogućnost za malo kiše.

Osim kiše, nekima će smetati i vjetar. U noći na četvrtak na Jadranu gdjegdje jaka bura s olujnim udarima, pa u drugom dijelu četvrtka sve izraženija južina, uz koju će tijekom petka na Jadranu mjestimice biti i olujnoga juga, a za vikend opet bura i tramontana, ponegdje na udare i olujne.

Temperatura zraka bit će osjetno bliža prosječnoj nego prošlih dana, ali i dalje relativno visoka, uz iznimku jutarnjih vrijednosti gdjegod u četvrtak, te od nedjelje, kada je u kopnenom području moguć mraz, mjestimice i kratkotrajna magla.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...