Novi slučaj koronavirusa u Zadru; Radi se o mladiću koji je radio u Austriji

Još jedna osoba u Zadarskoj županiji pozitivna je na koronavirus. Potvrđeno je to jutros na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Zadarske županije. Kako je rekao epidemiolog Alan Medić, radi se o mlađem muškarcu koji je 17. ožujka došao iz Austrije gdje je radio u jednom hotelu.

Bio je u rizičnoj regiji dva mjeseca, a pri povratku je uočio da ima simptome, osjećao se slabo i posumnjao da ima koronavirus. Odmah po povratku se javio dežurnom epidemiologu, 18. ožujka je napravljeno testiranje a do sada je bio uz kućnoj izolaciji i nije dolazio u kontakt s obitelji. Ovo je primjer samosvjesnog i dobrog ponašanja. Upravo sada ga se dovodi u zadarsku bolnicu gdje ćemo pratiti njegovo stanje, rekao je Medić dodajući da se uspostavljaju kontakti s članovima njegove obitelji.

Što se tiče prve pacijentice u našoj županiji, dobili smo puno poziva od zabrinutih građana da su je vidjeli na nekim mjestima. Pozivam svaku osobu koja je bila u kontaktu s njom, dakle barem 15 minuta da nam se javi i biti će smještena u samoizolaciju, rekao je Medić.

Ravnatelj zadarske Opće bolnice, dr. Željko Čulina rekao je da je jučer uzeto sedam uzoraka, od kojih je jedan, kako je rečeno ranije, pozitivan. Mladić je stabilno i ima blage simptome.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...