Obrato se Milanović: “Još nisam za totalnu karantenu”

Predsjednik Republike Zoran Milanović stigao je oko 11 sati ispred KB Dubrava. S ministrom obrane Damirom Krstičevićem obišao je kamp i šatore koje za prihvat oboljelih pacijenata podižu pripadnici Hrvatske vojske.

– U toku dana kamp će biti dovršen. Hrvatska vojska je spremna, a ja sam naložio i dodatne planove angažmana hrvatske vojske u potpori Stožeru civilne zaštite. Vidimo da je situacija složena i da traži odgovornost svih nas. Ovo nije trka na 100 metara, ovo je maraton. Svi moramo biti spremni, hrvatska vojska ima kapaciteta i može pomoći – kazao je ministar Krstičević.

Predsjednik se zahvalio ministru i vojsci te dodao da se nada da neće biti potrebe za dodatnim kapacitetima.

– Zadatak je izvršen. Nadam se da neće doći do testiranja postavljenih kapaciteta. Ključno je da ljudi preuzmu odgovornost i ponašaju se kao da su zaraženi, a nisu. Lekciju smo naučili, neke stvari sada ipak znamo. Ponovit ću, važna je socijalna distanca. Družiti se s jako malim brojem ljudi, ne izlaziti van. I strpljenje. Ostalo će biti matematika. Mislim da Hrvatsku neće zadesiti situacija kao u Italiji, ali da se situacija može zakomplicirati, može – kazao je predsjednik.

Dodao je da u ovom trenutku nije za totalnu karantenu.

– I ovdje jedna suzdržnost, oportunizam ako hoćete, u donošenju odluka imaju smisla. Nema najpametnijih i u SAD-u se donose pogrešne odluke koje su se donosile nedavno u Europi kao što vidimo – kaže Milanović, prenosi Večernji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...