Od danas se Antena Zadar čuje i na širem dubrovačkom području

Uz već postojeće odašiljače na objektima Sljeme, Ivanščica, Učka, Belje – Đuro Podboj i Vidova Gora – Brač, danas je u rad pušten i DAB+ odašiljač na Srđu kojim će biti pokriveno šire područje Dubrovnika, a samim time se i naš program čuje na spomenutom području.

Tijekom ovog mjeseca planira se i proširenje mreže odnosno montaža i puštanje u rad s još dvije dodatne lokacije, čime se znatno poboljšava pokrivenost digitalnog signala na razini Hrvatske, a upravo je jedna od lokacija i Mala glava na otoku Ugljanu, odakle se već emitira naš FM signal na frekvenciji 97,2 MHz.

Na globalnoj razini radio ostaje moćan medij kojem se najviše vjeruje i najviše konzumira te ima jedinstvenu sposobnost da dopre do najšire publike, a  DAB+ platforma je koja slušateljima osigurava prijam radijskog signala bez smetnji i kristalno čistog zvuka.

Ovime se prosječna dostupnost našeg programa, u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, Srbiji, Mađarskoj,  Austriji, Sloveniji i Italiji penje na broju veću od 9 milijuna slušatelja.

Dodajmo ovome kako u DAB+ mreži uz nas, emitiraju i Antena Zagreb, Otvoreni radio, Yammat FM, Laganini DAB+, Domaći radio NG, Narodni Radio, Radio Dalmacija, Trogir, te tri nacionalna programa Hrvatskog radija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...