Od petka 7 novozaraženih na zadarskom području, ukupno 28: “Njih 16 povezano je s bolnicom u Biogradu”

Na današnjoj konferenciji Stožera civilne zaštite, Šime Vicković je kazao je kako od petka na zadarskom području imamo 7 novozaraženih pacijenta. Jučer je komunicirana brojka od njih šest, što znači da je još jedna osoba u nedjelju u kasnijim satima detektirana kao zaražena.

Ukupno, to je 28 oboljelih. Jučer je uzeto 25 uzoraka.

Epidemiolog Alan Medić kazao je kako je u samoizolaciji na našem području 878 osoba.

Za 784 osobe istekla je mjera samoizolacije, jučer smo 110 osoba stavili u istu. Moram napomenuti da je od 28 ukupno zaraženih, njih 16 povezano s bolnicom u Biogradu. Riječ je o šest pacijenata i njihovih kontakata i 4 zdravstvena djelatnika i njihovi kontakti. Imamo poseban tim ljudi u sklopu Stožera koji analizira kontakte, sve one koji su moguće povezani s oboljelima iz biogradske bolnice. Do sada smo obradili 300 ljudi, kazao je Medić napomenuvši kako je završena protuepidemijska dezinfekcija ortopedske bolnice u Biogradu.

29 djelatnika bolnice u Biogradu nisu bili u kontaktu s oboljelima i normalno mogu raditi. Pripremamo ih, kao i samu bolnicu, za prijam lakše i srednje teških pacijenata od COVID 19, zaključio je Medić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...