ODGOĐENO Zbog koronavirusa, iz organizacije Dugi otok trail: “Javit ćemo vam novi termin”

Uz Škraping, službeno se odgađa i Dugi otok trail 2020.

Poštovani, imamo tužnu vijest. Po preporuci Stožera civilne zaštite Zadarske Županije, utrka Dugi Otok Trail se odgađa. Uz nas, na području Zadarske županije otkazana su još dva eventa. Time smo postali jedina tri eventa u Hrvatskoj (do trenutka ove objave) kojima su preporučene ovakve mjere. Utrka će se održati u drugom terminu o čemu ćemu vas na vrijeme obavijestiti. Pratite nas na Facebooku i na službenim web stranicama utrke, javljaju iz organizacije.

Sjetimo, slijedeći upute Stožera civilne zaštite Hrvatske, Stožer civilne zaštite Zadarske županije na sjednici održanoj 4. ožujka 2020. godine donio je zaključke kojima se predlaže odgoda međunarodne manifestacije Škraping, međunarodne manifestacije Dugi otok trail 2020. i odgoda Svjetskog školskog košarkaškog prvenstva koje je na rasporedu od 15. do 22. ožujka 2020.

Prema trenutno dostupnim epidemiološkim podacima virus se uglavnom prenosi kapljičnim putem (tj. bliskim socijalnim kontaktom).

Stožer civilne zaštite Zadarske županije stoga  osjeća obvezu da ovom mjerom prevencije smanji rizik unošenja i širenja bolesti na našu populaciju.

S obzirom na broj natjecatelja i gostiju koji će biti prisutni u velikom broju na malom prostoru, rizik od prijenosa ove infekcije (ukoliko bude i jedan obolio) značajno raste.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...