Operirao ju je zaraženi liječnik iz Biograda, sada leži s upalom pluća u zadarskoj bolnici. Kući ima trudnu unuku koja je bila u kontaktu s njezinim stvarima

Kao što smo jutros saznali, koronavirusom je zaražen liječnik iz biogradske bolnice. On je početkom ovog mjeseca bio u Zagrebu kolegom. Simptome bolesti uočio je prošlog petka, no do tada je normalno radio u bolnici i obavljao operativne zahvate. U samoizolaciju je stavljena trećina djelatnika bolnice, potvrdio je na današnjoj konferenciji epidemiolog Alan Medić.

Na redakcijski telefon nazvala nas je naša sugrađanka (podaci poznati redakciji), dobra prijateljica obitelji iz Drniša čija je majka i baka bila na operacijskom stolu kod spomenutog liječnika.

Baka moje prijateljice, 75-godišnja žena iz Drniša, prije dva tjedna operirana je u biogradskoj bolnici. Zahvat na koljenu radio je liječnik kojem je potvrđena zaraza koronavirusom i koji je, kao što znamo, bolestan radio duže vremena. Nije imao simptome pri samoj operaciji, ali i kasnije ju je više puta obilazio u viziti. Dok se oporavljala od operacije njezina kćer došla je u Biograd po stvari. Zbog novih je mjera nije mogla vidjeti, ali preuzela je nošenu robu i čistu ostavila sestrama. Tu istu robu donijela je kući u kojoj živi s trudnom kćeri i zetom koji je još uvijek u poslovnom odnosu i svakodnevno se susreće s ljudima. Svi dobro znamo da se preko stvari poput odjeće i obuće virus može donijeti u domaćinstvo, priča nam uznemirena čitateljica.

U međuvremenu zdravstveno stanje operirane gospođe rapidno se pogoršalo. Zaprimljena je u zadarsku bolnicu.

Prije dva dana prebačena je iz Biograda na zadarski odjel pulmologije zbog teške upale pluća. Tu je ležala s drugim pacijentima. Sada je u samoizolaciji, pozitivna je, no koliko je samo drugih pacijenata i medicinskog osoblja bilo s njom u kontaktu?, zaključuje zabrinuta čitateljica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...