Ovako su radili uhićeni kradljivci Golfova; Skidali čak i CD playere i ratkape s logom radi preprodaje

Kao što smo jučer pisali, policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom i 35-godišnjakom sa zadarskog područja koje se sumnjiči za prikrivanje teških krađa vozila marke VW tipa Golf VII.

Naime, temeljem operativnih saznanja da se u mjestu u zadarskom zaleđu, u novoizgrađenoj mehaničarsko-limarskoj radionici u vlasništvu 30-godišnjaka vrši prepravak ukradenih i karamboliranih vozila, policijski istražitelji Odjela Organiziranog kriminaliteta su pravovremenom reakcijom u popodnevnim satima u srijedu 4. ožujka, u navedenoj radionici uhitili tri osobe.

Kao što je rečeno na jučerašnjoj konferenciji u Pu zadarskoj, oštećenoj vlasnici iz Rijeke nanesena je šteta u visini 110.000,00 kuna. Iz priopćenja zadarskog DORH-a, koji je podigao optužnicu protiv spomenutih, doznaje se više detalja o samoj krađi.

– Postoji osnovana sumnja da su 4. ožujka 2020. u mjestu Popovići, nakon što su od za sada nepoznate osobe kupili za neutvrđeni iznos osobno vozilo, koje je 3. ožujka 2020. u večernjim satima ukradeno u Rijeci na parkiralištu ispred stana oštećenice; a što im je bilo poznato budući da su odmah nakon kupnje vozila odvezli ga u mehaničarsku radionicu, i počinili navedeno kazneno djelo. Osnovano se sumnja da su s vozila skinuli registarske oznake dok su dokumentaciju vozila na ime oštećene vlasnice i registarske oznake bacili u koš za smeće, a zatim su zajedno počeli s rastavljanjem vozila na dijelove koje su počeli ugrađivati na druga vozila koja su se nalazila u radionici. Drugoosumnjičenik je, osnovano se sumnja, od rastavljenih dijelova za sebe uzeo CD player, multimediju, kilometar sat sa kućištem te četiri ratkape s logo VW, kako bi ih dalje preprodao, stoji u priopćenju.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...