Pljačkali trgovine i benzinske postaje pa pucali na policajce i pobjegli u unajmljenom automobilu

Sa Županijskog suda u Zadru javljaju da je održana rasprava u kaznenom predmetu poslovnog broje K-13/17 koji se vodi protiv dvojice okrivljenika zbog kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju iz čl. 111. toč. 6. u svezi čl. 34. KZ/11 i kaznenog djela sudjelovanja u razbojništvu iz čl. 230. st. 2. KZ/11.

Na današnjoj raspravi ispitani su u svojstvu svjedoka oštećeni policajci i sudski vještak za balistiku. Postupak će se nastaviti 28. travnja 2020. godine ispitivanjem svjedoka.

Radi se o braći, dvojici od četvorice muškaraca s područja Zadra i Kosova koji su 2014. godine, s još dvojicom muškaraca počinili devet razbojništava u prodavaonicama i benzinskim postajama, nakon čega je jedan od njih  pucao prema policijskim službenicima.

Oni su već ranije osuđeni na zatvorske kazne, ali predmet je vraćen na novi postupak zbog rješavanja određenih dilema u jednom od dva slučaja pokušaja teškog ubojstva te uloge jednog od okrivljenika u razbojništvima kojih je bilo ukupno devet.

Uz prijetnju pištoljem u veljači i ožujku 2014., počinili su razbojništva u prodavaonicama mješovite robe u Riječkoj, Petrčanskoj i Skradinskoj ulici, na Jadranskoj cesti, u Ulicama Antuna Dobronića i Ante Starčevića u Zadru te u Sukošanu, kao i na benzinskoj postaji u Zagrebačkoj ulici u Zadru.

Materijalna šteta u ovim razbojništvima iznosila je nekoliko desetaka tisuća kuna, a razbojništva su počinili u paru, dok ih je vozač čekao u automobilu za bijeg.

21-godišnjak je je 15. veljače, nakon razbojništva u Petrčanskoj ulici iz pištolja pucao prema policijskim službenicima Postaje aerodromske policije koji su intervenirali nakon dojave o razbojništvu, pri čemu nitko nije ozlijeđen. Isti muškarac je nakon izvršenog razbojništva u Ulici Ante Starčevića tjedan dana ranije, iz pištolja pucao prema policijskim službenicima Odjela kriminalističke policije koji su ih pokušali zaustaviti. Policajci nisu ozlijeđeni, a muškarci su su se potom udaljili automobilom kojeg su prije razbojništva unajmili u rent a caru.

Pretragom njihovih stanova policajci su pronašli potkape, pištolj sa streljivom te novac pribavljen u razbojništvima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...