Početak ožujka donosi pogoršanje vremena; Stiže bura, obilna kiša i grmljavinski pljuskovi

U prvim danima ožujka bit će promjenljivo, te i dalje iznadprosječno toplo vrijeme, osobito do utorka, do kada će potrajati južina, a nepovoljne biometeorološke prilike prevladavat će još vjerojatno i u srijedu.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas također vjetrovito, uz jako i olujno jugo, s kojim će more biti umjereno valovito i valovito. Prijepodne će tek mjestimice pasti malo kiše, ponajprije u unutrašnjosti. Poslijepodne te osobito navečer bit će i jačih pljuskova praćenih grmljavinom. Od jutra prilično toplo, temperatura zraka bit će između 10 i 15 °C, , javlja HRT.

Nakon juga, u nekim predjelima jakog i olujnog, na Jadranu će nevolje nekima prouzročiti i bura.

I u novome tjednu promjenljivo i relativno toplo

Prva polovina tjedna u kopnenom području vrlo promjenljiva uz povremenu kišu te razmjerno topla. U utorak popodne s okretanjem vjetra na sjeverni i sjeveroistočni počet će stizati hladniji zrak pa će u noći na srijedu i u srijedu u gorju padati susnježica i snijeg. Premda će u drugoj polovini tjedna vrlo vjerojatno biti više suha i sunčana vremena, temperatura zraka bit će primjerenija dobu godine nego početkom tjedna.

– Na Jadranu idući dani vjetroviti, u početku jako i olujno jugo, a od srijede duž većeg dijela obale bura i sjeverni vjetar. U skladu s tim do srijede će biti i kišovito, često i uz obilniju kišu odnosno jake pljuskove praćene grmljavinom, posebno u utorak, a u srijedu još u Dalmaciji. Od četvrtka raste vjerojatnost za stabilnije vrijeme – rekla je dežurna prognostičarka DHMZ-a za HRT.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...