Zadarska policija od ponoći nadzirala zabranu napuštanja mjesta prebivališta

Policijski službenici su od ponoći na području cijele Policijske uprave zadarske započeli nadzirati provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka koju je Stožer civilne zaštite RH donio u cilju smanjenja mogućnosti širenja zaraze koronavirusom. Obveza je građana da se mjere dosljedno pridržavaju.

Kako bi se spriječilo širenje zaraze, dnevne migracije moraju se svesti na najmanju moguću mjeru, a to znači dosljedno pridržavanje Odluke, radi čega je odgovornost na građanima da poštuju zabranu, te da napuštaju mjesta prebivališta i stalnog boravka samo i isključivo uz valjanu propusnicu izdanu sukladno Odluci, ovjerenu i potpisanu od strane odgovorne osobe u pravnoj osobi ili izabranog liječnika obiteljske medicine ili nadležnog stožera civilne zaštite.

Policijski službenici na prilaznim pravcima gradova i mjesta nadzirat će provođenje Odluke radi čega postoji mogućnost stvaranja gužvi. Prednost prolaza imat će vozila hitnih službi. U interesu je svih da prate upute i zapovijedi policijskih službenika na terenu, te prilikom kontrole pripreme propusnicu i osobni dokument koji će dati na uvid policijskim službenicima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...