POTVRĐEN 14. slučaj koronavirusa u Hrvatskoj!

Iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, hospitalizirana u OB Pula, izvijestio je Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Radi se o osobi koja je došla iz Italije, zajedno s prvooboljelim pacijentom, donosi Jutarnji list.

Do sada je u Republici Hrvatskoj potvrđeno ukupno 14 oboljelih osoba.

Podsjetimo, Stožer civilne zaštite Istarske županije zatražit će od hrvatske Vlade i nacionalnog stožera da se u Istri zatvore sve škole, vrtići i sveučilište, i to na određeno vrijeme zbog mogućnosti izbijanja epidemije koronavirusa. Rečeno je to danas na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite u Puli nakon što je jučer kasno popodne u Istri potvrđen prvi slučaj zaraze.

Da bi se spriječilo nekontrolirano širenje virusa, Stožer traži rigorozne mjere, tim više što je Istra najbliža regija Italiji.

– Odlukom Stožera i gradova u Istarskoj županiji na rok do 14. travnja suspendiraju se sva javna, kulturna i sportska događanja na području gradova i općina, bez obzira tko je organizator. Sve će se manifestacije i događaji suspendirati da se što manji broj ljudi okuplja na jednom mjestu. To smo procjenjivali jučer nakon situacije u susjedstvu, kazao je čelni čovjek stožera Dino Kozlevac nakon sastanka sa županom i istarskim gradonačelnicima.

Poručio je i da se od jutra provode radikalne mjere na granici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...