Potvrđen 15. slučaj koronavirusa u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je potvrđen 15. slučaj zaraze koronavirusom.

Iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu potvrđena je još jedna oboljela osoba od novog koronavirusa koja je hospitalizirana u Zagrebu. Radi se o mlađem muškarcu koji je došao sa skijanja iz Austrije.

Dosad je u Hrvatskoj potvrđeno 15 oboljelih osoba.

Ranije danas potvrđen 14. slučaj

Iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu ranije je danas potvrđena 14. oboljela osoba od novog koronavirusa koja je hospitalizirana u OB-u Pula, izvijestio je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Radi se o muškarcu koji je došao iz Italije s prvooboljelim pacijentom.

Podsjetimo, jučer je u Hrvatskoj potvrđen 13. slučaj zaraze, a riječ je o hrvatskom državljaninu koji radi u Italiji i hospitaliziran je u pulskoj bolnici.

Kako se doznaje, oboljeli je iz Labina, a radio je u pansionu na skijalištu u talijanskoj regiji Alto Adige. Ima 40 godina.

“Radi se o osobi koja radi u Italiji. Tamo je bilo nekoliko bolesnih. Na vrijeme se javio. Nadamo se da nije proširio dalje. Radi se o mlađoj osobi, on je dobro učinio jer se odmah javio. Kontaktirat će se svi njegovi bliži kontakti”, kazala je Alemka Marković, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.

Obojica zaraženih mladića radili su u ugostiteljskom objektu, i to u dijelu Italije koji ne spada u one najugroženije.

Šest uzorka na testiranju

Ukupno je 365 testiranih uzoraka i u ovom trenutku ima još 6 uzoraka na testiranju.

Pod zdravstveni nadzor do današnjeg dana stavljeno je 5613 osoba iz područja zahvaćenih epidemijom novog koronavirusa, javio je Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...