Potvrđen deveti slučaj koronavirusa u Hrvatskoj

Kako je potvrdio ministar zdravstva, Vili Beroš, u Hrvatskoj je potvrđen još jedan slučaj zaraze koronavirusom.

To je deveti slučaj zaraze virusom u Hrvatskoj, a zaražena osoba je u Varaždinu.

I iz klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, potvrdili su da je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj potvrđeno devet oboljelih osoba.

Riječ je o vozaču koji je odlazio po robu u zahvaćena područja Italije.

Europski centar za prevenciju i nadzor bolesti je razinu rizika za građane Europske unije zbog širenja koronovirusa povećao s nisko do umjerene na umjerene do visoke, rekla je u Bruxellesu u ponedjeljak predsjednica Europske komsije Ursula von der Leyen.

Europska komisija je u ponedjeljak uspostavila skupinu za odgovor na koronavirus koja će razmatrati medicinske rizike kao i posljedice po promet i mobilnost u Europskoj uniji te njeno gospodarstvo. “Ne trebamo se prepustiti panici no stanje će se vjerojatno još pogoršati”, rekao je povjerenik Komisije za krizna stanja Janez Lenarčič na konferenciji za medije u Bruxellesu.

U međuvremenu je hrvatsko predsjedništvo Vijećem EU-a objavilo da je u potpunosti pokrenulo mehanizam Unije za odgovor na krize, Integrirani politički odgovor na krize (IPCR), koji treba omogućiti brzo i usuglašeno donošenje političkih odluka u teškim i složenim krizama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...