Potvrđen osmi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj

Kako se doznaje od ministra zdravstva Vilija Beroša, u Hrvatskoj je zabilježen osmi slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o osobi koja je bliski kontakt već zaraženoj osobi iz Rijeke.

Iz klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj potvrđeno osmero oboljelih, a riječ je o bliskom kontaktu osobe iz Rijeke, potvrdili su iz Stožera civilne zaštite.

Kako je dosad poznato prva osoba koja je zaražena bila u Rijeci je čovjek u pedesetim godinama koji je radio u tvornici u Italiji, nakon njega pozitivni na koronavirus bili su njegova žena i njezin brat. Jučer je stigla vijest kako je još jedna bliski kontakt zaraženih također pozitivan na koronavirus. S današnjim pozitivnim to je pet osoba u Rijeci.

Svi su bolesnici stabilno i pratimo njihovo stanje. U ponedjeljak ćemo se dogovoriti o finalnim testiranjima, rekla je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić.

I dalje, kaže, važi da građani trebaju slušati relevantne informacije koje im se šalju, te da razloga za paniku nema, ali i da bi trebalo i dalje paziti na higijenu ruku.

Alemka Markotić najavila je da će pacijenti koji će imati dva uzastopna dva negativna nalaza, te neće imati temperaturu ni simptome biti pušteni kući.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...