Provincija Hainan iz Kine najavila slanje zdravstvene opreme Zadarskoj županiji

„Još jednom ću zahvaliti svim službama koji se, na čelu s našim Stožerom civilne zaštite, trude da sustav bude stabilan.“, rekao je na konferenciji za novinare župan Božidar Longin i zahvalio svim  građanima na odgovornom ponašanju u vezi s koronavirusom.

„Za očekivati je da će i narednih dana biti još pozitivnih uzoraka, ali odgovornim ponašanjem svi skupa možemo pokušati spriječiti da ta brojka bude velika. Važno je da broj zaraženih raste linearno, odnosno u kontroliranim brojkama, koje naš zdravstveni sustav može podnijeti.

U ovim teškim trenucima imamo stvarno velik broj pozitivnih primjera solidarnosti. Od volontera pa do brojnih pojedinaca, sportaša i gospodarstvenika koji žele donirati sredstva Općoj bolnici Zadar za kupnju opreme.“ Rekao je župan Longin i dodao da je Zadarska županija  kontaktirala i svoje  prijateljske regije: „ Već sada mogu najaviti da nam je Provincija Hainan iz Kine najavila slanje zdravstvene opreme. Svaka pomoć je dobrodošla. Želim stoga još jednom zahvaliti svima. Krizna vremena, pokazalo se to više puta, bude najbolje u ljudima.

Budimo i dalje odgovorni, razboriti i solidarni. Tako ćemo najbolje pomoći kako sebi, tako i drugima! Ostanimo doma“, poručio je župan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...