sa stožera

PU zadarska je uspostavila 17 blokadnih punktova u prometu na kojima se kontroliraju osobe

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Od 13. ožujka do sada PU zadarska je izvršila ukupno 456 provjera, dojava i redovnih provjera i provjera na lokalnim punktovima o mogućem kršenju mjera samoizolacije, te je ukupno evidentirano 44 kršenja mjera. Po odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, u uslužnim djelatnostima i održavanja sportskih i kulturnih događanja, u navedeno vrijeme nisu utvrđena kršenja.

Po odluci o privremenoj obustavi javnog prometa u navedeno vrijeme nisu utvrđena kršenja. Po odluci o mjerama strogog ograničavanja, zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima evidentirano je 8 dojava o mogućem kršenju mjera te je evidentirano jedno kršenje. Po odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, na području PU zadarske je uspostavljeno 17 blokadnih punktova u prometu na kojima se kontroliraju osobe, kazao je načelnik policijske uprave zadarske Anton Dražina.

Do sada je vraćeno 111 osoba zbog neposjedovanja valjane propusnice, od uspostave blokadnih punktova u prometu ukupno je vraćeno 318 osoba. U svezi praćenja konvoja i teretnih vozila na području PU zadarske u posljednja 24 sata prepraćeno je 8 konvoja.

Ovih dana sam bio u obilasku svih policijskih službenika u svim organizacijskim jedinicama i moram se zahvaliti kolegama i kolegicama koji rade lavovski posao i daju sve od sebe kako bi se sve mjere ispoštivale. Moja poruka je da moramo djelovati kao zajednica i prihvatiti sve mjere. Policija s Dugog otoka jutros u 9 i 30 sati službenim plovilom u Salima je preuzela uzorke krvi koje treba dostaviti u zadarsku Opću bolnicu na analizu. Tročlana posada policijskog broda sv. Donat obzirom na nepovoljne vremenske prilike prevozi uzorke krvi lokalnog stanovništva do Zadra i na taj način pruža pomoć stanovnicima otoka. Policija će biti nadležna za brzi transport s otoka pogotovo u teškim slučajevima. To smo i radili i do sada. Policajci će nositi zaštitnu opremu, a brodovi će se temeljito dezinficirati nakon svakog transporta, zaključio je Dražina.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar