PU zadarska je uspostavila 17 blokadnih punktova u prometu na kojima se kontroliraju osobe

Od 13. ožujka do sada PU zadarska je izvršila ukupno 456 provjera, dojava i redovnih provjera i provjera na lokalnim punktovima o mogućem kršenju mjera samoizolacije, te je ukupno evidentirano 44 kršenja mjera. Po odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, u uslužnim djelatnostima i održavanja sportskih i kulturnih događanja, u navedeno vrijeme nisu utvrđena kršenja.

Po odluci o privremenoj obustavi javnog prometa u navedeno vrijeme nisu utvrđena kršenja. Po odluci o mjerama strogog ograničavanja, zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima evidentirano je 8 dojava o mogućem kršenju mjera te je evidentirano jedno kršenje. Po odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, na području PU zadarske je uspostavljeno 17 blokadnih punktova u prometu na kojima se kontroliraju osobe, kazao je načelnik policijske uprave zadarske Anton Dražina.

Do sada je vraćeno 111 osoba zbog neposjedovanja valjane propusnice, od uspostave blokadnih punktova u prometu ukupno je vraćeno 318 osoba. U svezi praćenja konvoja i teretnih vozila na području PU zadarske u posljednja 24 sata prepraćeno je 8 konvoja.

Ovih dana sam bio u obilasku svih policijskih službenika u svim organizacijskim jedinicama i moram se zahvaliti kolegama i kolegicama koji rade lavovski posao i daju sve od sebe kako bi se sve mjere ispoštivale. Moja poruka je da moramo djelovati kao zajednica i prihvatiti sve mjere. Policija s Dugog otoka jutros u 9 i 30 sati službenim plovilom u Salima je preuzela uzorke krvi koje treba dostaviti u zadarsku Opću bolnicu na analizu. Tročlana posada policijskog broda sv. Donat obzirom na nepovoljne vremenske prilike prevozi uzorke krvi lokalnog stanovništva do Zadra i na taj način pruža pomoć stanovnicima otoka. Policija će biti nadležna za brzi transport s otoka pogotovo u teškim slučajevima. To smo i radili i do sada. Policajci će nositi zaštitnu opremu, a brodovi će se temeljito dezinficirati nakon svakog transporta, zaključio je Dražina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...