Rad stanica za tehnički pregled vozila nije obustavljen

Rad stanica za tehnički pregled vozila nije obustavljen, a djelatnosti se obavljaju uz poduzimanje mjera predostrožnosti koje su zbog pojave koronavirusa usklađene s preporukama nadležnih institucija, priopćio je u petak Centar za vozila Hrvatske.

U Centru napominju da trenutno ne postoji nikakav naputak MUP-a o eventualnom obustavljanju tehničkih pregleda i registracije vozila.

No, pregled vozila obavlja se uz mjere predostrožnosti pa u objekt stanice za tehnički pregled istovremeno može ući samo onoliko stranaka koliko ima slobodnih referenata.

Stranke se u prostorima stanice mogu zadržati samo kako bi dali, odnosno preuzeli dokumentaciju, a za sve ostalo trebaju pričekati u vozilima ili vani dok ne budu pozvane.

Prije tehničkog pregleda vozači trebaju spustiti sve prozore kako bi se unutrašnjost vozila prozračila, napominje Centar za vozila Hrvatske.

Preporuka vlasnicima koji spadaju u rizičnu skupinu

Vlasnicima vozila koji spadaju u rizičnu skupinu Centar je preporučio da posao tehničkog pregleda i produženja važenja prometne dozvole povjere nekome tko nije u toj skupini.

Podsjeća da na tehnički pregled i produženje važenja prometne dozvole može doći bilo koja osoba uz predočenje osobne iskaznice vlasnika vozila.

Voditelji stanica upućeni su da za sve djelatnike pribave dovoljnu količinu jednokratnih lateks rukavica, tekućine i pribora za dezinficiranje ili pranje ruku, a posebna pažnja pridaje se redovitom čišćenje poslovnih prostora.

Tehnički pregledi traktora na terenu odvijaju se bez ikakve odgode, međutim, kao i kod tehničkog pregleda u stanicama uz određene predostrožnosti.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...