Roditelji neće plaćati vrtić dok su na snazi mjere zaštite, Grad Crvenom križu stavio sve resurse na raspolaganje

Umjesto aktualnim satom, sjednica Gradskog vijeća počela je predavanjem zadarskog epidemiologa Alana Medića, a gradonačelnik Branko Dukić predstavio je prve aktivnosti gradske uprave.

Kako je rekao, najžurnija mjera je lokalna organizacija i pružanje pomoći i učinkovite skrbi najugroženijim građanima.

Uspostavili smo suradnju s Crvenim križem koji ima educirani interventni tim s 30 članova i 20 gerontodomaćica. 099/842-3324 broj je dežurnog telefona putem kojeg pojedinci mogu zatražiti pomoć u dostavi lijekova i namirnica, kako se ne bi nepotrebno izlagali riziku zaraze virusu. Kako bi sustav bio brži, Grad će Crvenom križu dati na raspolaganje sve svoje resurse, vozila, mopede, mobitele, rekao je Dukić i dodao da će se do kraja tjedna organizirati i kroz Mjesne odbore.

Nadalje, kako je rekao, ustrojen je i tim u gradskoj upravi koji će koordinirati sve potrebe iskazane kroz Crveni križ i Mjesne odbore.

Za vrijeme trajanja ovih mjera roditelji neće plaćati participaciju za vrtiće. S obzirom na to da je mjera na snazi dva tjedna, plaćanje će biti smanjeno za 50 %. Djeci s potrebama na raspolaganju su njihovi pomoćnici u nastavi, a njihov status se neće mijenjati za vrijeme trajanja mjere, rekao je Dukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...