Sedam novozaraženih; Pet ih je povezano s biogradskom bolnicom, dvoje je iz Ličko-senjske županije

Kako je rečeno jutros na konferenciji Stožera civilne zaštite Zadarske županije, na našem području imamo sedam novooboljelih osoba, pet iz Zadarske županije i dvije iz Ličko-senjske. Radi se o supružnicima koji su se vratili iz Turske, a kako pacijenti s otoka Paga koji administrativno pripadaju Ličko-senjskoj županiji, traže pomoć u zadarskoj bolnici, oni su registrirani ovdje.

Prema riječima epidemiologa Alana Medića, pod zdravstvenim nadzorom je 741 osoba, iz samoizolacije je izašlo njih 983, a od jučer se u samoizolaciji nalazi 56 osoba.

Imamo 33 pozitivne osobe i 2 iz Ličko- senjske županije, znači 5 novooboljelih iz Zadarske županije i svi su vezani za biogradsku bolnicu, radi se o jednoj djelatnici i jednoj pacijentici te njihovim kontaktima.

Važno je reći da je jučer krizni stožer ortopedske bolnice oformio tim koji djeluje u suradnji s nama i radimo na pripremi, obučavamo ljude koji bi trebali biti spremni za prihvat lakših pacijenata. Bolnica je u potpunosti dezinficirana i očišćena. Dan po dan se iz ortopedske bolnice vraćaju ljudi iz samoizolacije. Za većinu njih do 15. travnja završava zdravstveni nadzor, rekao je Medić.

Ravnatelj zadarske Opće bolnice, dr. Željko Čulina rekao je da je izuzeto 218 uzoraka, od toga su 33 pozitivna u Zadarskoj županiji.

Na zadarskom COVID odjelu leži 17 pacijenata, a pacijentica koja je smještena na JIL COVID je i dalje u teškom stanju. Imamo pozitivna dva liječnika, a 28 liječnika, 33 medicinske sestre i 1 nezdravstveni djelatnik zadarske bolnice su u samoizolaciji, rekao je Čulina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...