Specijalizantica se zarazila u Zagrebu, u samoizolaciju idu sva djeca i roditelji s kojima je bila u kontaktu

Nakon što je na tiskovnoj konferenciji jutros objavljeno da je među novozaraženim osobama na zadarskom području i specijalizantica sa Odjela pedijatrije zadarske Opće bolnice, na pitanje novinara odgovarao je ravnatelj zadarske bolnice, dr. Željko Čulina koji je rekao kako oboljela svoju specijalizaciju inače obavlja u KBC Rebro, no da je pozvana u Zadar kako bi pomogla u organizaciji rada u ovim okolnostima.

Kolegica se javila taj dan jer je bila u pripremi za rad, u subotu je normalno odradila svoju smjenu, a za vrijeme rada je dobila poziv iz KBC-a Rebro da je kolega s kojim je ona radila pozitivan. U tom trenutku smo zajedno sa epidemiolozima išli u akciju, kolegicu smo izolirali, kao i sve sve njezine kontakte. Ona nema simptome, ni temperaturu, ni kašalj. Sa svim kolegama koji dolaze iz Zagreba, pogotovo Rebra i Dubrave obavljaju se razgovori prije dolaska te se isti javljaju epidemiolozima, rekao je Čulina i dodao da se u samoizolaciji trenutno nalazi sedam liječnika i osam medicinskih sestara iz zadarske Opće bolnice.

Moramo se snalaziti, bolnica se pripremila na novi način rada i od danas radi u turnusima. To znači da jedan dio liječnika i sestara radi a drugi su na dopustu, rekao je Čulina.

Na pitanje što je s djecom i roditeljima koji su bili u kontaktu sa zaraženom specijalizanticom, epidemiolog Medić je rekao:

U kontaktu smo s djecom i roditeljima koje je specijalizanatica pregledala, tu će biti djece od 2, 3, 5 godina, ne možete ih ostaviti same, pa će biti u samoizolaciji s roditeljima. Radi se o 15 djece. Zaražena je taj dan koristila masku pa govorimo o malim šansama da je virus prenijela na djecu. Djeca će se dobro pratiti a dobro je što je kod djece bolest blažeg karaktera, rekao je Medić.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...