nema simptome

Specijalizantica se zarazila u Zagrebu, u samoizolaciju idu sva djeca i roditelji s kojima je bila u kontaktu

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Nakon što je na tiskovnoj konferenciji jutros objavljeno da je među novozaraženim osobama na zadarskom području i specijalizantica sa Odjela pedijatrije zadarske Opće bolnice, na pitanje novinara odgovarao je ravnatelj zadarske bolnice, dr. Željko Čulina koji je rekao kako oboljela svoju specijalizaciju inače obavlja u KBC Rebro, no da je pozvana u Zadar kako bi pomogla u organizaciji rada u ovim okolnostima.

Kolegica se javila taj dan jer je bila u pripremi za rad, u subotu je normalno odradila svoju smjenu, a za vrijeme rada je dobila poziv iz KBC-a Rebro da je kolega s kojim je ona radila pozitivan. U tom trenutku smo zajedno sa epidemiolozima išli u akciju, kolegicu smo izolirali, kao i sve sve njezine kontakte. Ona nema simptome, ni temperaturu, ni kašalj. Sa svim kolegama koji dolaze iz Zagreba, pogotovo Rebra i Dubrave obavljaju se razgovori prije dolaska te se isti javljaju epidemiolozima, rekao je Čulina i dodao da se u samoizolaciji trenutno nalazi sedam liječnika i osam medicinskih sestara iz zadarske Opće bolnice.

Moramo se snalaziti, bolnica se pripremila na novi način rada i od danas radi u turnusima. To znači da jedan dio liječnika i sestara radi a drugi su na dopustu, rekao je Čulina.

Na pitanje što je s djecom i roditeljima koji su bili u kontaktu sa zaraženom specijalizanticom, epidemiolog Medić je rekao:

U kontaktu smo s djecom i roditeljima koje je specijalizanatica pregledala, tu će biti djece od 2, 3, 5 godina, ne možete ih ostaviti same, pa će biti u samoizolaciji s roditeljima. Radi se o 15 djece. Zaražena je taj dan koristila masku pa govorimo o malim šansama da je virus prenijela na djecu. Djeca će se dobro pratiti a dobro je što je kod djece bolest blažeg karaktera, rekao je Medić.

 

 

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar