Što je ustvari Centar za kreativne industrije na Relji koji se oprema sa 6,8 milijuna kuna?

Ustanovi za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacija Zadarske županije INOVAciji dano je odobrenje za raspolaganje imovinom u postupku 6,8 milijuna kuna vrijedne nabave opreme u okviru projekta Centar za kreativne industrije.

Vijećnici su pohvalili radove na zgradi budućeg Centra za kreativne industrije na Relji koji bi trebali biti zaključeni do rujna ove godine. Vijećnicu Marinu Mihovilović Pajkin (HDZ) zanimalo je koje će se aktivnosti obavljati u Centru i kojim je korisnicima namijenjen.

– Cilj je izgradnja poduzetničkog inkubatora za kreativnu industriju s težištem na audiovizualnu i IT industriju, a unutar njega će se kompletno urediti multifunkcionalna dvorana, tonski studio, tri sale za sastanke, Co-working prostor i 12 ureda. Obzirom da su u projekt kao partneri uključeni Sveučilište u Zadru, Prirodoslovno grafička škola, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, HGK – županijska gospodarska komora, Obrtnička komora Zadarske županije i Hrvatski audiovizualni centar vjerujem da će Centar dodatno zaživjeti i kroz njihove aktivnosti, najavio je župan.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...