STROGO OGRANIČAVANJE KRETANJA Uvedene nove strože mjere! Policija upozorava građane da se maknu s ulica

Čitatelji portala diljem zemlje šalju videosnimke na kojima se vidi policija koja iz auta upozorava da nastupa karantena. “Svi pođite svojim kućama. Nastupa karantena”, govori se iz policijskog auta na snimkama.

Iz policije kažu kako postupaju prema uputama Stožera. Na direktno pitanje zašto viču da nastupa karantena, rekli su nam da će nam se javiti.

Iz Stožera kažu kako se ne radi o karanteni, nego policija pomaže samo da se poštuju mjere i upozorenja koja su izdana, a radi se novim strogim mjerama.

S obzirom na ubrzano širenje i pojačani rizik prijenosa koronavirusa, uvodi se protuepidemijska mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba, u trajanju od 30 dana od dana donošenja ove Odluke.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, dana 21. ožujka 2020. godine donosi Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima. Ova Odluka odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

Stožeri civilne zaštite i Ravnateljstvo policije dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja mjere iz ove Odluke. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u Narodnim novinama, objavili su iz Stožera a prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...