Traže cjepivo i volontere; Plaćaju 30 tisuća kuna da vas zaraze koronavirusom

Kako bi razvili cjepivo protiv korona virusa, britanski znanstvenici sa inovacijskog centra Queen Mary BioEnterprises u Whitechapelu u Londonu, došli su na jednu ideju. Plan im je zaraziti čak 24 volontera korona virusom, a za to bi ih platili 3500 funti, odnosno oko 30.000 kuna.

Volonterima bi se ubrizgale dvije slabije vrste smrtonosnog virusa koji je do sad ubio više od 3800 ljudi širom svijeta. Pacijenti će u karanteni ostajati dva tjedna da vide je li eksperiment uspio ili ne, pišu 24sata.

U pripremi je još 35 drugih vrsta cjepiva koje će testirati, a vlada Velike Britanije obećala je dodatnih 46 milijuna funti u borbi protiv koronavirusa. Međutim, stručnjaci kažu kako cjepivo vjerojatno neće biti odobreno na vrijeme kako bi se zaustavila trenutna epidemija.

Italiju je kriza pogodila teže nego igdje u Europi, sa 7375 zaraženih i 366 mrtvih. Broj smrtnih slučajeva veći je samo u Kini, epicentru koronavirusa.

– Posljednjih dana razmišljao sam što sam čitao o Churchillu; ovo je naš najmračniji sat, ali izvući ćemo se  – citirao je premijer Giuseppe Conte Winstona Churchilla u objavljenom intervjuu u ponedjeljak dok je njegova vlada pozvala Europsku uniju da usvoji paket mjera za suzbijanje utjecaja epidemije na gospodarstvo u bloku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...